Akkumyytti, joka murrettiin – vanhoja uskomuksia akkukoneista ja niiden ominaisuuksista

Akkumyytti on vanha uskomus akkukoneisiin liittyvistä haasteista. Mursimme nipun tunnettuja akkumyyttejä puolestasi – lue lisää!

Olet ehkä kuullut, että akkukäyttöiset työkalut ja puutarhakoneet ovat tehottomia, hankalia käyttää, kalliita huoltaa tai herkkiä kylmälle säälle – eivätkä siksi sovellu kuin korkeintaan satunnaisten suharien käyttöön. Sopiiko, että otetaan ja murretaan vanhat uskomukset yksi akkumyytti kerrallaan? Ota hyvä asento ja tutustu moderniin akkuteknologiaan!

Akkumyytti 1 – akku on tehottomampi kuin polttomoottori

Akku ei ole käyttövoiman lähteenä yhtään tehottomampi kuin polttomoottori – etenkään, jos kyseessä on EGO Power+. Teknologian terävintä kärkeä edustavat ammattikäyttöön suunnitellut 56V litiumioniakut tuottavat härkämäistä voimaa, joka pystyy samoihin suorituksiin kuin perinteinen bensiinillä käyvä polttomoottorikin. Itse asiassa akkukäyttöinen pensasleikkuri tai käsipuhallin on jopa tehokkaampi kuin bensiinikäyttöinen.

Tutustu teknologiaan täältä

Akkumyytti 2 – lataaminen on hidasta ja hankalaa

Puutarhakoneissa käytettävien akkujen lataaminen ei vastoin aiempaa uskomusta ole hidasta ja hankalaa – ainakaan jos käytössä on EGO Power+. Erittäin tehokkaat 56V litiumioniakut on suunniteltu ammattikäyttöön, mikä asettaa vaatimuksia myös latausnopeudelle. Pikalaturin avulla akku latautuu täyteen jopa 25 minuutissa, eli lounastauolla – mikäli olet siihen mennessä saanut akun tyhjenemään.

Laajemmankin kaluston akut latautuvat kätevissä sarjoissa yön yli. Rakenna PGX-latausasema 3 tai 6 akun moduuleista ja sarjoita laitteistoosi sopiva kokonaisuus. Yhdellä virtapistokkeella saat ladattua jopa 90 akkua 12 tunnissa.

Tutustu akkuihin

Akkumyytti 3 – akku tyhjenee käytössä liian nopeasti

Vastoin yleistä luuloa puutarhakoneissa käytettävä akku ei tyhjene käytössä erityisen nopeasti, ainakaan jos sen kyljessä lukee EGO Power+. Akkukoneen akun kestoon vaikuttavat akun kapasiteetti sekä käytettävän laitteen käyttötarkoitus ja tarvittava teho, mutta pisimmillään voit huristella yhdellä latauksella esimerkiksi pensasleikkuria 56V/12Ah akulla jopa kuusi tuntia. Akun kapasiteetti ja kesto on suunniteltu ammattikäyttöön, joten kykyä ja kaistaa riittää vaativampaankin kotipihaan ja mökkiurakkaan.

Minkä laitteen haluaisit päivittää hiljaiseen ja päästöttömään akkuversioon? Katso koko valikoima täältä!

Akkumyytti 4 – akku ylikuumenee ja sammuu käytössä

Jos puutarhakoneen akku ylikuumenee ja sammuu käytössä, olemme melko varmoja ettei kyseessä ole EGO Power+. Käyttämämme akkuteknologia on kehitetty viilentymään tehokkaasti akun kaarevan muotoilun ja kennoja ympäröivän Keep Cool™ -materiaalin avulla. Lisäksi sijoitimme akut laitteen ulkopuolelle, jolloin lämpö pääsee haihtumaan akusta tehokkaasti. Tuntuu ehkä itsestään selvältä, muttei ole!

Lue lisää akkuteknologian erikoisuuksista täältä.

Akkumyytti 5 – akut vaativat hankalaa säätöä sovittimien kanssa

Akut eivät vaadi hankalaa säätöä sovittimien kanssa, mikäli tikun nokassa on edelleen EGO Power+. Kaikki EGO Power -akut sopivat kaikkiin EGO Power-laitteisiin ilman erillisiä sovittimia – nyt ja tulevaisuudessa. Akkujen yhdisteltävyys ja niiden helppokäyttöisyys ovat suunnittelumme peruskiviä, sillä työpäivän tai pihaprojektin hankaloittaminen irrallisilla kilkkeillä ei ole kenenkään etu.

Akkumyytti 6 – akkujen lataaminen onnistuu vain kiinteässä latauspisteessä

Vastoin yleistä harhaluuloa, akkukoneissa käytettävien akkujen lataaminen onnistuu myös tien päällä ja maastossa – ainakin silloin, kun järjestelmä kantaa nimeä EGO Power+. Ammattikäyttöön suunnitellut puutarhakoneet ja työkalut olisivat merkittävästi hankalampia, jos niiden lataaminen onnistuisi vain yhdessä paikassa – siksi latausaseman voi rakentaa vaikka autoon ja hyödyntää ketterästi maastossa tai merellä.

EGO Power+ -akkujärjestelmällä kannat tehokasta virtapankkia mukana esimerkiksi telttaretkellä tai pidemmillä maastoreissuilla. Valikoimastamme löydät myös erilaisia retkeilykäyttöön suunniteltuja akkuvalaisimia ja tuulettimia – tutustu valikoimaan ja hyödynnä akkujen helppous myös vapaa-ajalla!

Jos tarvitset apua latausjärjestelmän suunnittelussa, nykäise hihasta niin kerromme lisää.

Akkumyytti 7 – akkujen säilyttäminen vie valtavasti tilaa

Kattavan akkujärjestelmän säilyttäminen ei vie erityisen paljon tilaa – tai ei ainakaan brändillä nimeltä EGO Power+. Laitteemme on suunniteltu ammattikäyttöön, joten myös säilytysratkaisut on rakennettu joustavasti skaalattaviksi. Autamme mielellämme sopivan ratkaisun löytämisessä, joten ethän epäröi kysäistä, mikäli vihreään ja edulliseen energiaan siirtyminen houkuttelee.

Vaikka EGO Power+ akkukoneet ja -työkalut on suunniteltu ammattikäyttöön, niitä saa toki hyödyntää myös kotona, mökillä, harrastusseuroissa ja missä tahansa tarpeesi ilmenevätkään. Huikkaa, jos tarvitset apua valinnassa!  

Akkumyytti 8 – akkulaitteiden huoltaminen on kallista

Akkulaitteiden huoltaminen ei ole erityisen kallista, etenkään kun tarkastelussa on EGO Power+. Akkulaitteet vaativat vähemmän huoltoa kuin polttomoottorilla pyörivät, eikä akkulaitteita tarvitse esimerkiksi huoltaa keväisin, sillä öljyjä, polttoaineita, kalvoja, tulppia tai muitakaan kulutuspintoja ei tarvitse vaihtaa talvitauon jälkeen.

Lisäksi ammattikäyttöön suunnitellut akkukoneet on kehitetty kestämään ihan tavallista, reipasta käyttöä. Säännöllinen huolto on toki kaluston kannalta tärkeää, mutta akkulaitteiden säästöjä vuosihuollot eivät syö.

Kaipaako akkukoneesi mekaanikon hellää kosketusta? Varaa akkukoneen huolto täältä.

Akkumyytti 9 – akkukäyttöisissä koneissa ei ole riittävästi vaihtoehtoja

Akkukäyttöisissä koneissa on erittäin laaja valikoima vaihtoehtoja sekä laitteiden että akkujen suhteen – erityisesti jos kuitissa lukee EGO Power+. Akkuvoimalla pyörivät kaikki pihan ja puutarhan tärkeimmät koneet: moottorisahat, trimmerit, pensasleikkurit, lehtipuhaltimet, painepesurit, monitoimityökalut, ruohonleikkurit ja jopa päältä ajettavat ruohonleikkurit.

Tutustu valikoimaan

Akkumyytti 10 – akkukone ei toimi kylmässä säässä

Akkukone toimii aivan hyvin myös kylmässä säässä, joten mikäli tämä on ongelma, vaihda nykyisten vempeleiden tilalle EGO Power+. Pitkiä kalsareita vaativilla paukkupakkasilla akun kesto saattaa lyhentyä hieman, mutta koska se on verrokkeihin nähden hyvällä etumatkalla, työteho ei ole talvellakaan vaarassa. Paitsi silloin, kun nenänpää jäätyy.

Akkumyytti 11 – akkukoneet eivät sovi ammattikäyttöön

Akkukoneet sopivat aivan hyvin ammattikäyttöön ja joka muuta väittää, ei ole kuullut nimeä EGO Power+. Kaikki nimeämme kantavat laitteet, akut ja ratkaisut on kehitetty ja valmistettu vaativaa ammattikäyttöä ajatellen. Pauhaamme mielellämme aiheesta lisää, mutta jos jokin tietty ammattikäytön elementti askarruttaa, ota yhteyttä. Palastellaan ennakkoluulot kerralla pinoon ja tehdään kaupat tulevaisuuden työkalustosta. Esittelemme koneita mielellämme, joten kutsuhan kylään!

Liittyvät tuotteet

Liittyvät artikkelit